Víte, kdo byl kapitán Buchta? Co znamená, když slivovice řetízkuje? Kolik a jakých surovin s sebou vláčel údajně nepotopitelný Titanic? Jak se dá pohádkově zbohatnout při sbírání hub?
Kdo popsal strop jedné slavné britské hospody? Co má společného královna Margherita Savojská s bazalkou, mozzarellou
a rajčaty? Anebo jak svatý Martin přišel k huse?
Dagmar Heřtová ráda vaří, ochutnává, cestuje a hledá souvislosti. Vaření má tak trochu v genech, to ostatní bude mít kořeny v její zvědavosti. Když to všechno spojíte, vzniknou malé
literární útvary, v nichž se pojí střípky historie, osobních zkušeností, praktických rad a rozjímání o jídle ve všech jeho souvislostech. A často je jako bonus přidán recept, nad nímž se
sbíhají sliny.
EAN | 9788025741412 |
ISBN | 978-80-257-4141-2 |
Počet stran | 360 |
Jazyk | česky |
Vazba | brožovaná |
Produkt | kniha |
Rozměry | 16cm x 23cm |
Vydání | 2023 (1. vydání) |
Nakladatel | Argo |
(...) Náhodou jsem v knihkupectví narazil na Vaší knihu Vidličkou po mapě. Čekal jsem spíš jeden recept za druhým, což tohle není, ale nakonec jsem se rozhodl jí koupit. A je super! Působí uceleně, moc dobře se čte, v každé kapitole je moc zajímavých věcí, plus nějaký ten recept. Tohle jsou příběhy o jídle. Vlastně historie jídel. Děkuji, krásné čtení a inspirace, zase jsem o něco chytřejší 😉
Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.