Dagmar Heřtová (* 1961) je vystudovaná právnička, ostřílená advokátka, food blogerka a gastronomická novinářka v jedné osobě. Žije střídavě v Praze a v anglickém Brightonu. Ráda cestuje za chutěmi i historií, čte, poslouchá hudbu z dlouhohrajících vinylů, běhá, cvičí Iyengar jógu, chodí po horách a poznává nové restaurace, kuchyně a gastropodniky. V roce 2013 založila web tastejourney.cz, kde píše o cestování, o gastronomii a britské kuchyni. Název webu vyjadřuje její krédo, totiž „hledání chutí“i. Pět let přispívala recepty a články na web lidovky.cz a do víkendové přílohy Lidových novin Relax. Od roku 2018 píše pravidelné gastroglosy pro irozhlas.cz. V respektovaném kulinářském časopise Gurmet má již třetím rokem pravidelnou rubriku Letem světem, kde představuje zahraniční kuchyně a doporučuje vybrané recepty ze světa. Navíc v něm publikuje články o Spojeném království pod názvem Úžasná Británie. V roce 2017 vydala knihu Bylinky na mém stole, čímž završila pravidelné účinkování v pořadu Kouzelné bylinky. Spolupracovala na několika reportážích a příspěvcích pro tv pořad Peče celá země.