Jiné jméno pro domov

rok vydání – 2020
Doporučená cena je 298 Kč

Představte si, že žijete docela normální život, máte staršího bratra, kterého obdivujete, bezva kamarádku, prima rodiče. Chodíte do školy, koukáte na americké filmy, rádi zpíváte a sníte o tom, že z vás jednou bude slavná herečka. A náhle se všechno změní. Dvanáctiletá Jude musí opustit svůj domov. V její zemi se rozhořela válka, a ona i její těhotná maminka odjíždějí přes oceán za strýcem. Filmy hrdinku na život v Americe nepřipravily - všechno je tu moc rychlé a hlučné. Jude si musí zvyknout na novou školu, na věčný strach o příbuzné doma v Sýrii i na novou identitu imigrantky ze Středního východu. Ale život jí přinese i jiná, příjemnější překvapení – nové kamarády a taky konkurz na roli v muzikálu. Možná je Amerika místo, kde Jude může být taková, jaká opravdu je…

„Mimořádně talentovaná mladá autorka zachycuje proměnu rodinného života v důsledku syrské války… Její volný verš jde k podstatě… a konfrontuje čtenáře s obtížnou realitou života Arabky a muslimky ve Spojených státech. Poetické, plastické a plné naděje.“ (Kirkus Reviews)

„Kniha okamžitě chytne čtenáře za srdce a nepustí ho až do konce.“ (Booklist)

„Příběh skvěle dokládá to, o čem Wargaová píše v doslovu, totiž že děti, které prchají z válečných zón, touží po tom, po čem touží kdokoli z nás – po lásce, porozumění, bezpečí a štěstí.“ (Publishers Weekly)

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025729885
ISBN 978-80-257-2988-5
Počet stran 328
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 13cm x 20cm
Vydání 2020 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné