To že je Kafka?

99 odhalení

rok vydání – 2021
Doporučená cena je 398 Kč

Při pátrání v knihovnách i archivech a během badatelských cest do Prahy či Izraele nalézal Kafkův životopisec Reiner Stach nečekané poklady: nesrovnalosti v rukopisech, dosud nezveřejněné fotografie a úryvky z dopisů i svědectví Kafkových současníků. Nálezy stavěly osobnost a dílo velkého spisovatele do nového, překvapivého světla. 99 nejzajímavějších nálezů Stach shromáždil v knize nazvané To že je Kafka? a fundovaně je okomentoval. Množství dosud neznámých fotografií činí z tohoto doplňku k trojdílné Kafkově biografii další jedinečný literární zážitek a bezpochyby i senzaci.

„Kdo se zajímá o Kafku a jeho svět, ten ať rychle otevře Stachovu pokladnici…“ Radio Bremen, Nordwestradio, Literaturzeit

„Čtenář pozná jiného Kafku.“ NZZ am Sonntag

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025732977
ISBN 978-80-257-3297-7
Počet stran 320
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21,8cm
Vydání 2021 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Recenze v médiích

magazin.aktualne.cz

Magdalena Čechlovská: Ohňostroj komična. Reiner Stach vydal 99 odhalení o Kafkovi

(...) Reiner Stach, autor skvělého třísvazkového životopisu Franze Kafky, česky v posledních letech vydaného nakladatelstvím Argo, vytáhl starý reklamní fígl: napsal knihu, ve které přináší „99 odhalení“ o slavném spisovateli. Použil i provokativní titul To že je Kafka?, snad aby k výjimečné osobnosti evropské literatury přilákal čtenáře, jež původní objemná biografie mohla odradit.

iLiteratura

Jan Lukavec: Pro kafkovské fetišisty?

(...) Kdekdo má možná Kafku zakořeněného jako podivného, nepraktického a neurotického introverta. Nejnovější titul autora monumentální kafkovské trilogie přináší pestrou směs drobností a kuriozit, které snad mají potenciál alespoň drobně překvapit.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné