Dějiny jídla ve 100 receptech

rok vydání – 2014
Doporučená cena je 689 Kč

Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.

  • kniha

Bibliografické údaje

EAN 9788025711842
ISBN 978-80-2571-184-2
Počet stran 360
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 16,5cm x 23,5cm
Vydání 2014 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

Renata
13. 6. 2015

Nejlepší, co jsem kdy četla na toto téma...

(...) Když úplně pominu detailním, strhujícím způsobem zpracovanou historii lidstva z hlediska jídla, nesu si z této knihy ještě zrnitá slova autora, který děkuje všem kolem sebe, především své rodině, protože než tuto knihu, ba až encyklopedii vyplodil, stálo to jeho ženu mnoho promarněných víkendů, kdy jen rozcuchaný, hladový a mrzutý vycházel ze své pracovny pro kus něčeho k snědku. Víc nic.
Tak přesně tak si představuji, že pracoval.
Protože dílo, které za ním zůstalo, se dá bez zbytečných příkras nazvat šperkem mezi kuchařkami a šperkem mezi historickými knihami.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné

Další knihy tvůrců titulu

Tento autor u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.

Tento překladatel u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.

Tento překladatel u nás momentálně nevydává žádnou jinou knihu.