1795. Honicí psi

rok vydání – 2023
Doporučená cena je 598 Kč

1795 je závěrečným dílem historické noir trilogie. Tycho Ceton se plíží městem jako raněné zvíře a spřádá plány, jak znovu nabýt důstojnost, o niž ho připravili. Rozpoutá takový chaos, jaký v podivuhodném i zkaženém městě Stockholmu ještě nezažili. Emil Winge je odhodlán Cetonovo řádění zastavit. Nemá však nikde zastání - mocní, stíháni paranoidními obavami ze spiknutí, mají jiné starosti a Mickela Cardella zaměstnává pátrání po Anně Stině Knappové, která po smrti svých dětí zmizela beze stopy.

„Niklas Natt och Dag je vynikající vypravěč (…) nikdo před ním nedokázal popsat 18. století tak živě, jazykem, jenž dýchá starobylostí, a přesto zůstává srozumitelný. (…) Niklas Natt och Dag napsal výjimečnou trilogii, působivé historické líčení a zároveň neuvěřitelně napínavou, krvavou detektivku.
- Dagens Nyheter, Sweden

Bibliografické údaje

EAN 9788025740224
ISBN 978-80-257-4022-4
Počet stran 436
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Vydání 2023 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Recenze v médiích

cbdb.cz

Důstojné završení noir trilogie

(...) Příběh je zasazen do konce 18. století ve Stockholmu, kam autor centralizoval všechnu bídu, špínu a hnus švédského prostředí té doby. Hlavními hrdiny jsou jako již v minulých dílech bývalý voják a dráb Mickel Cardell a bratr notáře Cecila Wingeho, Emil Winge. Oba dva se potýkají s jistými chimérami minulosti a ke všemu se nevyřešené okolnosti z předchozích děl přelévají i do tohoto vygradovaného finálního dílu. Proto i zde pátráme po Anně Stine Knappové a v patách jsme i zvrhlému Tychu Cetonovi.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné