Smlouva s Bohem

Smlouva s Bohem

Předpokládané vydání – 2. čtvrtletí 2024
Doporučená cena není stanovena

Před mnoha lety Will Eisner marně hledal nakladatele pro své revoluční dílo, Smlouvu s Bohem. Komiksový román nakonec vyšel dosti nenápadně v roce 1978 a až později si získal obrovský věhlas, takže přinesl uspokojení nejen samotnému autorovi, ale také se stal inspirací pro celou generaci „sekvenčních umělců“.
Will Eisner sám sebe popisuje jako „výtvarně nadaného svědka, který podává hlášení o životě, smrti, utrpení a nikdy nekončícím boji“. Smlouva s Bohem vyšla, když mu bylo už jedenašedesát let, a přesto se její vydání stalo zásadním okamžikem jak pro něj osobně, tak pro komiksové médium. S touto knihou se zrodil komiksový román jako takový, a tím začala éra, kdy už byli seriózní autoři komiksu zbaveni otupujících sešitových okovů.
Celá trilogie je hypnotickou fiktivní kronikou univerzální americké životní zkušenosti a také Eisnerovým nejniternějším a nejtrvalejším literárním odkazem.

„Tři komiksové romány sebrané v tomto svazku představují zásadní část mého díla. Je pro mě obrovsky uspokojivé vědět, že se takto dostanou k nové generaci čtenářů.“
Will Eisner

  • kniha
Překlad
Ilustrace

Bibliografické údaje

Jazyk česky
Vazba neurčeno
Produkt kniha
Vydání 30. 6. 2024
Nakladatel Argo

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné