rok vydání – 2022
Doporučená cena je 498 Kč

Ministr vnitra slovně napadne mladého novináře, který píše o jeho údajném propojení s podsvětím. Konflikt plný výhružek zachytí kamery, což rozpoutá velkou mediální kauzu. O několik dní později je žurnalista spolu se svou partnerkou zavražděn. Podle řady indicií šlo o nájemnou vraždu, způsob zabití novinářovy přítelkyně však odkazuje na nevyřešenou sérii vražd ze Šumperska před sedmi lety. Vrchní vyšetřovatelka Laura Ara se spolu s kolegy (mezi nimiž je i Václav Cesta, kterého znají čtenáři z detektivního románu Slyšet jeleny zpívat) prodírá bahnem politické mafie, kmotrů a lobbistů s vazbami na zahraniční zločinecké gangy. Bylo skutečně vrahovým hlavním cílem umlčet nepohodlného novináře?

Bibliografické údaje

EAN 9788025739150
ISBN 978-80-257-3915-0
Počet stran 520
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 14,5cm x 20,5cm
Vydání 2022 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Recenze v médiích

cbdb.cz

Sériový vrah nebo politické machinace?

(...) ...do popředí se dostává především pátrání po sériovém vrahovi, které se nebojím přirovnat k drsným severským detektivkám. V ději se přesouváme mezi Šumperkem, Olomoucí a Prahou a na malý moment se podíváme i do chorvatského Zábřehu. Čtení je dynamické a bez hluchých míst, nebudete se nudit ani chvilku.

bookvy.cz

Mimořádně povedená detektivka

(...) Šelma je mimořádně povedená detektivka, která potěší každého fanouška žánru. Ať už cílená, nebo mimoděčná inspirace severskými thrillery tu sice je, ale není to vůbec na škodu. František Šmehlík roste každou svou další knihou a bude zajímavé pozorovat, co vymyslí v té další (protože Šelma je první část avizované série). Zaslouží si víc pozornosti, než se mu dostává.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné