Robert Fulghum nepřijel – ale novinka Ohňostrojení vyjde už brzy!

Právě v těchto dnech probíhají mini Colours of Ostrava. To znamená, že spousta z vás by byla za normálních okolností v Ostravě. Ale není. A není tam ani Robert Fulghum, který se doopravdy těšil. Ale jeho nová kniha vyjde.

Měli jsme ji křtít v Ostravě a mělo to být velké. Ohňostrojení. Další návrat moudrého klauna všedních dní, sbírka krátkých textů z poslední doby, které se stále častěji týkají Česka. Nás, Čechy, má totiž Robert Fulghum poměrně dobře přečtené – vždyť jsou to přece jenom celá desetiletí, co nás navštěvuje.

Dlužno podotknout, že ani po těch letech ho nepřestáváme fascinovat. Ba právě naopak – jezdí sem stále raději, protože jeho Češi mu rozumějí. A tak v nové knížce nezjistíte, jen o čem si vypráví se starou indiánkou, ale také vám dá americký návod, jak se jezdí v Praze tramvají, nebo jeden ještě užitečnější – jak v Česku vykrást banku!

Ohňostrojení – knížka až po okraj plná laskavého humoru – vychází 19. 8., takže si ji stihnete přečíst ještě o prázdninách. A pak se nezbude než těšit, že příští rok Robert zase dorazí!