Sobota s Argem ve zběsilém literárním tempu

Ani v sobotu od nás nebudete mít pokoj. Naopak – stihnout všechny pořady, které pro vás Argo připravilo, bude připomínat více maraton než knižní veletrh. Vargas Llosa, Stránský, Urban, Stach, Horáková, Jandečková a další. Takže vzhůru na Svět knihy!

Začínáme ve 12 hodin, takže budete mít po pátku možnost nabrat dech. Martin Šust v sále Fantasy a Sci-fi představí chystané fantastické tituly nejen z Arga, ale i dalších nakladatelství.

Ve 14 hodin si budete muset dobře vybrat – máme čtyři programy proti sobě. Bohužel se to tak někdy sejde. V Literárním sále si můžete poslechnout, jak Reiner Stach psal svou nepřekonatelnou trilogii o Kafkovi. V Autorském sále bude Miloš Urban křtít s režisérem Jiřím Strachem svůj nový román Kar.

PEN klubovna uvede Václavu Jandečkovou s jejím pořadem o komunistické akci Kámen z let 1948 – 1951 a ve sci-fi koutku povede redaktor edice Fantastika diskusi o tom, jak žánrová literatura postupně dobývá mainstreamová nakladatelství. Nebudeme lhát – tohle rozhodování vám nezávidíme.

V 15 hodin vystřídá v Autorském sále Miloše Urbana další slavný autor – Jiří Stránský. Tomu jsme právě vydali jeho novou knihu Štěstí napodruhé. Sbírka povídek navazující na spisovatelovu prvotinu Štěstí bude představena veřejnosti vůbec poprvé.

V 16 hodin můžete v Literárním sále navštívit diskusi autorů Reinera Stacha a Javiera Cercase, druhá diskuse se ve stejnou chvíli odehraje v Autorském sále. Zde spolu zasednou naši autoři nominovaní na letošní Magnesii Literu, a to Tereza Semotamová, Jiří Kamen a vítězka Pavla Horáková.

Poslední pořad se neodehraje na výstavišti, ale v kině Lucerna, kde spolu budou ve 20 hodin hovořit hned dva nobelisté – Herta Müllerová a Mario Vargas Llosa. Pevně věříme, že si vyberete. Knihy všech autorů můžete zakoupit na našem stánku L407, kde se na vás všichni těšíme.