Báječně nerozumné dobrodružství

rok vydání – 2022
Doporučená cena je 348 Kč

Vydejte se na nové napínavé dobrodružství s autorkou bestselleru Dobrodruh! Britská spisovatelka, mj. držitelka literárních cen Costa Children's Book Award a Waterstones Children’s Book Prize, napsala další vzrušující příběh, který se tentokrát odehrává v ulicích New Yorku.

Hlavní hrdinka Vita připlouvá se svou maminkou do New Yorku, kde žije její čerstvě ovdovělý dědeček. Starý pán ovšem nepřišel jen o milovanou manželku, ale také o rodinné sídlo zvané „hudsonský hrad“. Lstí jej o něj připravil realitní magnát Victor Sorrotore. Když Vita vidí, jak obě ztráty podlomily dědečkovo zdraví i ducha, přísahá bezcitnému mafiánovi pomstu. Ukuje plán, jak „hrad“ získat zpět. Spojí se s jednou newyorskou kapsářkou a dvěma chlapci od cirkusu a vrhne se do hodně nerozumného dobrodružství – vždyť nepřítel, který stojí proti čtveřici dětí odhodlaných napravit křivdu, je nesmírně mocný. Navíc New York dvacátých let minulého století skrývá mnohá tajemství.

„Přečtěte si všechno, co tahle autorka napíše!“ (Daily Mail)

„Všechno, co tahle autorka napíše, je naprostá bomba. Rundellová je nesmírně talentovaná, má obrovskou fantazii a její knihy se budou znovu a znovu číst, zatímco mnohé takzvané seriózní romány už upadnou v zapomnění.“ (Observer)

„Nervy drásající děj a skvěle vykreslená atmosféra činí z této knihy jedinečný čtenářský zážitek. Rundellová už nemůže být lepší.“ (Guardian)

„Díky divoké kriminální zápletce jde zřejmě o nejpřístupnější autorčinu knihu – a jestli jste zatím Katherine Rundellovou neobjevili, máte ideální příležitost to udělat. Tato kniha pravděpodobně bude nejlepší dětská kniha, kterou si letos přečtete.“ (Childrens Book of the Week, The Times)

„Rundellová má talent pro trefné a překrásné popisy… Kniha je plná půvabných, překvapivých scén, jako je například ta, v níž časně ranním městem cválá bílý kůň, stejně jako šlechetného smyslu pro dobrodružství a přátelství. Rundellová využívá klasický příběh honby za pokladem, byť ho jemně podkopává.“ (Philip Womack, Litereary Review)

Bibliografické údaje

EAN 9788025737286
ISBN 978-80-257-3728-6
Počet stran 252
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15cm x 21cm
Vydání 2022 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné