Mexikopedie 2

Abecedář mexické kultury

rok vydání – 2023
Doporučená cena je 688 Kč

Ve 27 kapitolách druhého dílu Mexikopedie: abecedáře mexické kultury navštívíme nejpodivnější městečko Mexika San Juan Chamula, kde mayští šamani diktují, jak se modlit v katolickém kostele. Vydáme se na osmihodinovou cestu serpentinami až do horské oblasti Huasteca Potosina, v jejímž nitru se ukrývá surrealistická betonová zahrada propletená liánami mlžného lesa. Zadrnkáme na strunu hudebníků mariachis a prozradíme si, jak tenhle echtovně mexický fenomén přišel ke svým českým kořenům. Vypravíme se do městečka Chignahuapan, kde žijí Vánocemi po celý rok. Uslyšíme zpěv migrujících plejtváků keporkaků při tichomořském pobřeží. Ochutnáme ta nejpálivější chilli a poradím vám i to, co dobrého z nich uvařit. A dokonce i pár facek od zápasníka „mexického wrestlingu“ lucha libre padne, a že vážně sedly!

„Nikdy jsem o Mexiku jako destinaci nepřemýšlela. Po přečtení Mexikopedie však na něj naopak nemůžu přestat myslet.“ – Johana M.

„Tak tahle jízda Mexikem je vážně parádní! Krásné fotografie i ilustrace, nepřeberné množství informací a moc pěkné zpracování knihy. Mexikopedie vás zkrátka přesvědčí, že tuto zemi musíte nutně navštívit.“ – Chiara L.

„Úžasná kniha, která voní exotikou a přibližuje Mexiko s respektem.“ – Tereza

Bibliografické údaje

EAN 9788025739693
ISBN 978-80-257-3969-3
Počet stran 448
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 16,5cm x 21,5cm
Vydání 2023 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Recenze v médiích

fdb.cz/magazin

Když jsme si přiblížili Mexikopedii 1, tak to by bylo, abychom se nepodívali taky na Mexikopedii 2

(...) Jestliže někdo neví, anebo jenom tuší, co (nebo kdo?) jsou to Alebrijes, ten bude po přečtení první kapitoly rozhodně vědět. Autorka si minule nastavila laťku nesmírně vysoko. No, a ze svého nevídaného nadstandardu neslevila ani ve dvojce. Tím opět staví na hlavu všeobecně vnímaný fakt, že pokračování se málokdy vyrovná originálu.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné