0 Tu, svazek první

rok vydání – 2021
Doporučená cena je 448 Kč

Obsáhlý debutový román Jakuba Hussara je jednou z nejambicióznějších českých science fiction poslední dekády. Tvorbě svého fiktivního vesmíru se Jakub věnuje více než dvacet let a kniha, stejně jako dříve úspěšná karetní online hra ze stejného světa, plně dosvědčuje neuvěřitelnou propracovanost tohoto vesmíru i autorův poutavý smysl pro detail. Historický životopis pojednávající o strastiplné cestě kultury Talů na odlehlý skládkosvět Coraab a jeho následné kolonizaci. Ústřední postavou knihy je ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, která se na sklonku života svěřuje čtenáři se svým pohnutým osudem. Díky jejímu autentickému svědectví dnes můžeme nahlédnout na události počátku coraabského letopočtu očima ženy, která se svými odvážnými činy navždy zapsala do historie.

Bibliografické údaje

EAN 9788025734872
ISBN 978-80-257-3487-2
Počet stran 384
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15,2cm x 21,8cm
Vydání 2021 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (2x)

Autor Jakub Hussar představuje knihu.

Recenze v médiích

magazin.aktualne.cz

Petr Vizina a Jakub Hussar: Píše se rok 4322. Sex s roboty už nikoho nevzrušuje

(...) S Jakubem Hussarem - autorem očekávané sci-fi nazvané 0 Tu - o Hvězdných válkách z umakartu, imagi bankéře, duši technaře i jediné věci, kterou čtenáři fantasy a sci-fi neodpouštějí.

idnes.cz

Tomáš Šťástka: Četba za hukotu vesmírných lodí. Česká sci-fi skrývá hudbu v QR kódech

(...) Jednu z nejambicióznějších českých sci-fi poslední dekády slibuje nakladatelství Argo v podobě vydání novinky 0 Tu. První svazek dvoudílné série vyjde koncem dubna. Dílo je rozděleno do několika knih, které autor Jakub Hussar nezvykle doprovodil QR kódy skrývajícími hudbu k poslechu.  

Názory
čtenářů

MB
5. 6. 2021

Kniha je nádherně...

(...) Kniha je nádherně zpracovaná do nejmenších detailů. Stejně tak příběh. Velmi dobře se čte, text je příjemně dělený na menší odstavce a kapitola uběhne raz dva. Příběh je navíc poutavý a dává v rámci fiktivního světa smysl. Chválím nápad s QR kódy, soundtrack se s knihou parádně doplňuje. Jedna z nejlepších scifi co jsem četl, navíc se jedná o nádhernou knihu na vystavení do knihovny, co víc si přát. Snad jen víc takových!

DANIEL H.
25. 5. 2021

Asi to nejautentictejsi...

(...) Asi to nejautentičtější sci-fi co jsem kdy četl!!!!! Co na knize nejvíc oceňuji? 1. Vlastní hudba Pustím si v iTunes a čtu, hudba neuvěřitelně vtáhne do děje, zážitek z knihy je pak daleko intenzivnější. Neruší, slyšíte praskáni lodi a plechu, přesně zasazené do prostředí knihy. 2. Členění kapitol Kapitoly jsou členěny do kratších podkapitol 2-5 stran, kde se otevře a zavře malá část příběhu. Pro mě naprosto ideální, protože si rád čtu před spaním a nemusím tak dočítat 20 stran textu, abych mohl jít spát (když už se mi začnou zavírat oči). 3. Autentičnost příběhu, vlastní jazyk Ani nevnímám, ze je to sci-fi, přijde mi, ze tento příběh se opravdu tam někde stal, je to napsané tak přirozeně! Vlastní jazyk vás totálně pohltí, jako byste poznávali novou kulturu.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné

Další knihy z edice CORAABIA