Charlie a já

rok vydání – 2019
Doporučená cena je 298 Kč

Třináctiletý Martin si pro svého mladšího brášku Charlieho vymyslel veliké překvapení: Tajně spolu vyrazí na dlouhatánskou cestu až na pobřeží Cornwallu. Opět se tam totiž objevil delfín, z kterého byl Charlie vloni v létě tak nadšený. Jenže takové dobrodružství není nic snadného. Zvlášť když máte bratra, jako je Charlie. A když vás na každém nádraží hledá policie, kterou zalarmovali vaši rodiče. A když potkáte holku, která u sebe očividně má vlastnoručně vyrobenou bombu! A ke všemu jste na pomoc téhle holky odkázaní. To je prostě zapeklitá situace. Charlie je nezvladatelný, drzý, přesto naprosto výjimečný kluk, jediný z milionu, a Martin mu chce být tím nejlepším bratrem na světě. Protože čas nemilosrdně běží…

Román byl nominován na CILIP CARNEGIE MEDAL 2019 a vysloužil si jen samou chválu kritiků i čtenářů. Překladová práva byla prodána do 9 zemí.

„Cesta obou hrdinů je praštěná, poetická, zábavná, smutná – a na závěr se ukáže, že všechno je jinak, než jste si mysleli. Tak moc jinak, že to člověku rve srdce.“ (Berliner Zeitung)

„Mark Lowery napsal střelený příběh s mnoha zápletkami a zádrhely – a s pořádnou dávkou humoru. Čtenář by si přál, aby tahle jízda nikdy neskončila. (…) Nádherný závěr. “ (Der Tagesspiegel)

„Skvělý román, zábavný a zároveň smutný … citlivý příběh o bratrské lásce i o velké ztrátě.“ (The Sunday Times)

„Silný a dojemný příběh… Charlie a já vypráví o lásce a rodině. Rozhodně stojí za přečtení.“ (North Somerset Teacher´s Book Award)

„Tenhle román je čtenářským potěšením… humorný, s překvapivým koncem, který vás chytne za srdce.“ (The School Librarian)

„Mark Lowery napsal výjimečný příběh. Jeho čtenáři budou plakat stejnou měrou smíchy i smutkem.“ (Books for Keeps)

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025729489
ISBN 978-80-257-2948-9
Počet stran 232
Jazyk česky
Vazba flexi
Produkt kniha
Rozměry 13,5cm x 20cm
Vydání 2019 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Celkové hodnocení

5 (1x)

Názory
čtenářů

Tereza Booth
9. 3. 2021

Skvělá, velmi svižná,...

(...) Skvělá, velmi svižná, vtipná, dojemná, prostě úžasná! Plakala jsem v tramvaji. Doporučuji číst doma!

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné