Chvála macechy

rok vydání – 2019
Doporučená cena je 248 Kč

Erotický román Chvála macechy (Elogio de la madrastra, 1988) líčí manželské peripetie dobře situovaného páru smyslné doni Lucrecie a pedanta dona Rigoberta, posedlého tělesnou hygienou, milovníka erotických výtvarných děl. V jedné dějové linii se popisují večerní obsedantní hygienické rituály dona Rigoberta, během nichž jeho syn Fonchito, zdánlivě nevinný cherubín předpubertálního věku, nenápadně svádí svou macechu Lucrecii. Druhá, fantaskní linie románu rozvíjí „děj“ slavných erotických obrazů, které manželskou dvojici inspirují k novým milostným hrátkám. V románu se odkazuje na obrazy Král Kandaules Jacoba Jordaense, Diana odpočívající po koupeli Françoise Bouchera, Tiziánova Venuše s varhaníkem a Kupidem, Hlava I Francise Bacona, Cesta do Mendiety 10 Fernanda de Szyszlo a Zvěstování Fra Angélica.

Erotický román Chvála macechy nositele Nobelovy ceny Maria Vargase Llosy je klenotem tohoto lehkého, leč nesnadného žánru, dle mínění mnohých přímo nejlepším španělsky napsaným erotickým dílem.



Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.

  • kniha
Překlad

Bibliografické údaje

EAN 9788025727645
ISBN 978-80-257-2764-5
Počet stran 160
Jazyk česky
Vazba vázaná
Produkt kniha
Rozměry 15,5cm x 21,5cm
Vydání 2019 (1. vydání)
Nakladatel Argo

Recenze v médiích

iLiteratura

Daniel Mukner: Nobelova cena a erotika?

(...) Mario Vargas Llosa je spisovatel s širokým záběrem, který se nebojí vstupovat do žánrů, jimž se autoři takzvané vysoké literatury často spíše vyhýbají. Svědčí o tom i Chvála macechy, dílo nejčastěji označované za erotický román.

Přečteno jedním dechem?

Tisíce nerozhodných čtenářů bezradně bloudí mezi tituly. Nechte jim tu recenzi a nenechte je zoufat.

Nepovinné
Nepovinné
llhosa2
llhosa4
llosa